Ana içeriğe atla

2023-2024 Erasmus Öğrenci Başvuru Hareketliliği Erasmus Puanları Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz, 

  

2023-2024 Akademik Yılı Erasmus Hareketlilikleri Başvuru Çağrısında belirtilen kurallara uygun olarak başvuran tüm öğrencilerimiz başvuruları değerlendirilmiştir. 

 

Başvuru kriterlerini sağlayan öğrenciler için başvuru çağrısında belirtilen kurallara uygun olarak oluşturulan Erasmus notu sonuçları;

 

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

STAJ HAREKETLİLİĞİ  (17 Mart tarihine kadar Staj Kabul Mektubu yüklemeyen öğrencilerimizin başvuruları geçersiz sayılacaktır.)

 

 Listede başvuru durumu, İŞLEMDE durumunda olan öğrenciler yerleştirilmeye aday öğrencilerdir. 

 

Başvuru çağrısında ve aşağıda belirtilen koşulları sağlayamayan öğrencilerimizin başvuruları geçersiz olup sistemde KAZANAMADI olarak belirtilmiştir. 

 

Başvuru çağrısında belirtilen hususlar;

(Detaylar için:https://international.yeditepe.edu.tr/tr/international/duyuru/2023-2024-erasmus-ogrenim-ve-staj-hareketliligi-basvuru-cagrisi 

1.   Asgari Genel Not Ortalaması (GNO)  

2.   Asgari Yabancı Dil Notu

3.  Başvuru çağrısında belirtilen geçerli bir Yabancı Dil Belgesi 

  • Geçerlilik süresi dolan ve/veya başvuru çağrısında yer almayan yabancı dil sınavı belgeleri (Hazırlık Sınav sonucu, IELTS vb.) değerlendirmeye alınmamıştır)

 

Birden fazla Yabancı Dil Sınav Sonucu olan öğrencilerimizin dikkatine;

Öğrenim Hareketliliği:

Partner üniversitelerin talep ettiği eğitim dil sonucuna göre yerleştirilmeye tabii tutulacaksınız. Erasmus skorları, tercih edilen üniversitenin talep ettiği eğitim diline göre hesaplanacaktır.

Partner üniversitelerin talep ettiği eğitim dilinde sınava girmediyseniz, geçerli sonuç alamadıysanız değerlendirilmeye alınmayacaksınız.

Her iki dili de talep ediyorsa (Örn: İngilizce ve Almanca), her iki sınavdan da başarılı olmalısınız. Yüksek olan puandan yerleştirme işleminiz yapılacaktır.

İki dilden biri talep ediliyorsa (Örn: İngilizce veya Almanca), tek bir sınavdan başarılı olmanız yeterlidir. Yüksek olan puandan yerleştirme işleminiz yapılacaktır.

 Staj Hareketliliği:

Staj hareketliliği evrak kontrolleri devam etmektedir. Nihai liste ve puanlar kontroller tamamlandıktan sonra duyurulacaktır

Staj kurumunun talep ettiği staj dil sonucuna göre yerleştirilmeye tabii tutulacaksınız. Erasmus skorları, staj kurumunun talep ettiği eğitim diline göre hesaplanacaktır.

Staj kurumunun talep ettiği eğitim dilinde sınava girmediyseniz, geçerli sonuç alamadıysanız değerlendirilmeye alınmayacaksınız.

Her iki dili de talep ediyorsa (Örn: İngilizce ve Almanca), her iki sınavdan da başarılı olmalısınız. Yüksek olan puandan yerleştirme işleminiz yapılacaktır.

İki dilden biri talep ediliyorsa (Örn: İngilizce veya Almanca), tek bir sınavdan başarılı olmanız yeterlidir. Yüksek olan puandan yerleştirme işleminiz yapılacaktır.

   

Duyurulan Erasmus Notuna itiraz etmek isteyen veya başvurusunu iptal etmek isteyen öğrencilerimizin en geç 30 Mart 2023 Saat:18:00’a kadar aşağıdaki formu doldurmanızı rica ederiz. 

Email ile iletilen itirazlar geçerli olmayacaktır. 

 

https://forms.gle/a3ECmbNveCzM8f646 

 

İtirazlar değerlendirilerek öğrencilere bildirim yapılacaktır. İtirazlar sonucu liste değişebileceği için bu listedeki sıralamalar nihai olmayabilir. İtirazların değerlendirilmesi üzerine ÖN YERLEŞTİRME SONUÇLARI açıklanacaktır. Güz dönemini tercih eden öğrencilerimiz; bu süreçte tercih ettiğiniz Üniversitelerin son nominasyon ve başvuru tarihlerini kontrol etmenizi, gerekli aksiyonu alabilmemiz için yaklaşan tarihleri mutlaka ofise bildirmenizi rica ederiz. 

 

Tüm e-mail iletişimleri std.yeditepe.edu.tr emailleri üzerinden gerçekleştiğinden,  std.yeditepe.edu.tr emaillerinizi sık sık kontrol etmenizi ve ofisimizle bu e-mailler üzerinden iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

Sorularınız için ofis saatlerimiz; 

https://international.yeditepe.edu.tr/tr/international/duyuru/ofis-saatleri