Ana içeriğe atla

2024-2025 Erasmus Öğrenci Hareketlilikleri Erasmus Puanları

 

2024-2025 Erasmus Öğrenci Hareketlilikleri Erasmus Puanları başvuru çağrısında belirtilen değerlendirme kriterlerine göre hesaplanmıştır. Listelere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz; 

 

 

STAJ 

 

Asgari şartları karşılayan  (duyuru listelerinde başarılı olarak belirtilen) STAJ hareketliliğine başvuran öğrenciler için Erasmus Başvuru Portalı’nın (erasmusbasvuru.ua.gov.tr) KABUL MEKTUBU yükleme sekmesi açılmıştır. Listede BAŞARILI durumundaki öğrenciler kabul mektupları 1 MART 2024 kadar yüklenmelidir. Kabul mektubu yüklemeyen öğrencilerin başvurularını tamamlamamış sayılacaktır. 

Kabul mektubu şartları için bkz. başvuru çağrısı

Kabul mektupları değerlendirmelerinden sonra;

  • başvuru esnasında uygun kabul mektubu yükleyenlere +10 puan, 
  • dijital becerileri geliştirmeye yönelik faaliyetler için (kabul mektubunda belirtiliyorsa) +5 puan

     eklenecektir. 

 

ÖĞRENİM 

 

Asgari şartları karşılayan (duyuru listelerinde başarılı olarak belirtilen)ÖĞRENİM hareketliliğine başvuran öğrenciler, için Erasmus Başvuru Portalı, başvuru aşamasında Ulusal Ajans Portalına veri aktarımında yaşanan sorun dolayısıyla (erasmusbasvuru.ua.gov.tr) ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNİN YENİDEN yapılabilmesi için zorunlu olarak düzenlemeye açılmıştır. 

ASGARİ ŞARTLARI SAĞLAYAN LİSTEDE BAŞARILI DURUMDA OLAN TÜM ÖĞRENCİLERİN PORTAL ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ1 MART 2024 TARİHİNE KADAR YAPILMALIDIR. 

Tercih yaparken dikkat edilecek hususlar için bkz. başvuru çağrısı


 

İTİRAZ İÇİN İZLENECEK SÜREÇLER VE KURALLAR 

 

Listede yanlış ya da eksik bilgi tespit eden ve ek belge talep edilen öğrenciler, aşağıdaki itiraz formunu 26 Şubat 2024 (23:59)  tarihine kadar doldurmalı ve ilgili belgeleri yüklemelidirler. 

https://forms.gle/k6ANMYMHYtfASNmK8 

 

  1. YABANCI DİL SINAVI BELGESİ: 

Başvuru formunda belirtmemiş fakat geçmiş yabancı dil sınav sonucunu kullanmak isteyen öğrenciler SADECE Üniversitenin 2022 ve 2023 yıllarında yaptığı dil sınavlarını kullanabilir. İtirazları kabul edilen öğrenciler için yukarıdaki işlemler (tercih-kabul mektubu yükleme) 27 ŞUBAT tarihinden sonra  başlayacaktır. 

 

  1. DAHA ÖNCE FAALİYETE KATILMA:

Başvuru formunda ve yukarıda linki verilen google formda Erasmus faaliyetlerine daha önce katıldığını belirtmeyen fakat sonrasında önceki faaliyeti tespit edilen öğrencilerin hareketliliği hangi aşamada olursa olsun iptal edilir. 

 

  1. ENGELLİLİK:

Ulusal Ajans’ın kuralları çerçevesinde, Erasmus başvurusunda engellilik kriteri için ek puan sadece, 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı RG’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporu ile belgelenmiş en az %50 engel oranına sahip olan engellilere verilebilmektedir. Belgesini başvuru ibraz etmemiş öğrenciler yukarıda verilen google forma yüklemelidir. 

 

  1. ŞEHİT / GAZİ YAKINI:

Öğrencinin anne/babasının şehit/gazi olduğunu gösterir belge, personelin mensubu olduğu Kuv.K.lığı, Emniyet Gen. Müd., J.Gn.K.lığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından verilmektedir. Başvurular kurumun internet adresinden de yapılabilmektedir. Söz konusu başkanlık dışında temin edilen belge, Erasmus kapsamında ek puan için değerlendirmeye alınamamaktadır. Belgesini başvuru ibraz etmemiş öğrenciler yukarıda verilen google forma yüklemelidir. 

 

  1. Vatandaşı olunan ülkede faaliyete katılma: Çifte vatandaşlığa sahipseniz ve tercihleriniz arasında bu ülke de yer alıyorsa bu ülkeye ait kimlik kart/pasaportunuzu yükleyiniz. Yerleştirme sonrasında puan düşülecektir.