Ana içeriğe atla

2024-2025 Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yabancı Dil Sınav Sonuçları

2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Erasmus Yabancı Dil Sınav sonuçları aşağıdaki gibidir: 
İngilizce Sınavı

İngilizce Telafi Sınavı

Almanca Sınavı

İspanyolca Sınavı

Fransızca Sınavı

Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adayların 16/02/2024 16:00'ya kadar itiraz dilekçelerini İngilizce Hazırlık Okuluna, diğer yabancı dil sınavları için Yabancı Diller Yüksekokuluna iletmeleri gerekmektedir. 

Aşağıdaki belirtilen durumlarda olan öğrencilerimiz yabancı dil sınav sonucu başarılı olsa dahi, Erasmus programına katılmaya hak kazanamayacaktır.

  • Yeditepe Erasmus Yabancı Dil sınavları için minimum başarılı puanı 100 üzerinden 60’tır. Yabancı Dil sınav skoru 60 puan altında olan öğrencilerimiz programdan yararlanmaya hak kazanamayacaktır. 
  • Erasmus Yabancı Dil Sınavlarından 60 ve üzeri aldığı halde, GNO’su başvuru çağrısında belirtilen kriterlere uymayan öğrenciler programdan yararlanmaya hak kazanamayacaktır. 
  •  GNO liyakat notu kontrolleri devam etmektedir. Sehven ya da yanlış ibraz sebebiyle liyakat notunun altında kalan öğrenciler yabancı dil sınavlarına girip başarılı olsalar bile faaliyete katılmaya hak kazanamazlar. 

a.   GNO liyakat notu ön lisans ve lisans öğrencileri için 2.20, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50’dir. 

b.  Aynı kademede daha önce faaliyete katılan öğrencilerin durumu kontrol edilmektedir. Faaliyet süresi 12 ayı geçen öğrenciler yabancı dil sınavlarına girip başarılı olsalar bile faaliyete katılmaya hak kazanamazlar. 

  • Öğrenim Hareketliliği için; yerleştirmeler kontenjanlarla sınırlı olduğundan asgari dil kriterlerine sahip olmak üniversiteye yerleşmeyi garanti etmez. 
  • Staj Hareketliliği için; asgari dil şartına sahip öğrencilerin 1 Mart 2024’e kadar teslim edeceği kabul mektupları değerlendirmeye alınacaktır. Staj kabul mektupları KION sistemine yüklenecektir. 
  • Dil sınavına/sınavlarına katılacağını bildiren ve geçerli bir mazereti olmaksızın katılmayan öğrencilerin bir sonraki Erasmus+ başvurusundan -5 puan kesintisi yapılacaktır.

Üniversite yerleştirme süreçleri ile ilgili duyuru yapılacak ve bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir. İleriki süreçler için bireysel yerine toplu bilgilendirme yapılacaktır.

Lütfen süreçler ile ilgili iletilecek bilgilendirmeler için e-postalarınızı ve web sayfasını takip ediniz.

Başarılar Dileriz,
Uluslararası Değişim ve İş Birliği Ofisi