KA171 Yerleştirme ve Hibe Sonuçları : Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

KA171 PLACEMENT - GRANTS

2024-2025 Erasmus+ Rusya-Kore Öğrenci Öğrenim hareketlilikleri kapsamında yapılan başvurular değerlendirilmiştir. YERLEŞTİRME ve HİBE sonuç listesi için tıklayabilirsiniz.

Listelerde yer alan KABUL, YEDEK, KAZANAMADI statülerinin açıklaması;

• ASİL :  bir üniversiteye yerleşen ve hibe tahsis edilebilecek öğrenciler
  • YEDEK : durumundaki öğrenciler yerleşememişlerdir ancak yerleştirilen öğrenciler hareketliliklerini iptal ederse ve partner üniversitenin son nominasyon tarihi geçmemişse yerleştirilebilir. Bu durumda olan öğrenciler ayrı bir e-posta ile bilgilendirilir.
  • KAZANAMADI : yerleşmeye ve hibe almaya hak kazanamayan öğrenciler

Faaliyete hibesiz katılmak mümkündür. Faaliyete katılan hibesiz öğrenciler Erasmusa dair tüm süreçlere tabidir. Sıfır hibeli sözleşme imzalanacaktır.

Ivanova Üniversitesi anlaşmayı iptal ettiği için

NOMİNASYON

Yerleşen öğrencilerin nominasyon işlemleri e-mail üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ayrıca partner üniversitelerin başvuru süreçlerini tamamlamaları gerekmektedir. Üniversitelerin web sitelerinin dikkatlice incelenmesi önem arz etmektedir.

VAZGEÇME

Faaliyete katılmaktan vazgeçen öğrencilerin en geç 14 Haziranda aşağıdaki formu doldurarak bildirmesi gerekmektir. Bu tarihten sonra, mücbir sebep dışında vazgeçen öğrencilerin bir sonraki Erasmus Başvurusundan 10 puan kesilecektir.

Vazgeçme bildirimi yedek durumundaki öğrencilerin yerleştirilebilmesi ve hibe alabilmesi için büyük önem arz etmektedir.

Vazgeçme Formu : https://forms.gle/JUutDt4wdd7g1cdQ7

VİZE

Vize başvurusu/SGK Yazısı için talep edilen destek yazıları için aşağıdaki linkte bulunan formu doldurunuz. (GÜZ Dönemi öğrencileri önceliklendirilir. Bahar dönemi öğrencilerinin Eylül-Ekim aylarında işlemleri başlayacağı için, bu formu doldurmamanızı rica ederiz.)
https://forms.gle/yGy3XDSxrwYofLYs7  Vize destek yazınızın hazırlanabilmesi için kabul mektubu ve partner Üniversite akademik takvimini iletmeniz gerekmektedir.

Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları için aşağıdaki linki veilgili ülkelerin Konsolosluğunu incelemelisiniz.

HİBE ÖDEMELERİ

1. Partner üniversiteden kabul mektubu alınması sonrasında hibe almaya hak kazanan öğrencilerle hibe sözleşmesi yapılacaktır.
  2. Hibe sözleşmesi için tamamlanması gereken belgeler: CHECK LIST (Son belge yükleme tarihi, partner Ülke’ye varışınızdan 2 hafta önce, hibe sözleşmesi imzalamadan öncedir.)
  3. Hibe ödemeleri iki taksitte yapılır. Öngörülen toplam tutarın %80i faaliyet öncesi ödenir. Faaliyet sonrası toplam hakediş miktarı katılım sertifikası ve (gerekirse)  pasaport giriş-çıkışları göz önüne alınarak hesaplanır ve ilk ödeme ile arasındaki fark ikinci taksit olarak ödenir.

İlerleyen tarihlerde Hibe Sözleşmelerinin imzalanması için randevu süreçleri ile ilgili bilgilendirme gönderilecektir.

HİBE KESİNTİLERİ

1. Akademik başarısızlık nedeniyle kesinti
  • Öğrenim hareketliliği; öğrenciler partner üniversitede aldıkları toplam AKTS kredisi en az ½’sinden (15 AKTS / 30 AKTS) başarılı olmakla yükümlüdür. Gerekli başarı kriterini sağlayamayan öğrencilerin hibesinden faaliyet sonrası hesaplanan toplam hakediş tutarından %20 oranında kesinti yapılır.
  • Akademik başarısızlığın (0 AKTS kazanımı) öğrencilerin hiçbir derse/sınava girmemesi sebebiyle oluştuğu tespit edilirse hibenin tamamının iadesi istenir.
  1. Eksik belge kesintileri
  • Hareketlilik sonrasına ait hiçbir hareketlilik belgesinin ya da hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin (katılım sertifikası veya bunun yerine geçebilecek dönüş sonrası transkript (ToR) duyurulan tarihlere uygun olarak tamamlanmaması halinde tam iade istenir.
  • Faaliyet sonrası AB Katılımcı anketi doldurmayan öğrencilerin toplam hakediş miktarından %20 oranında kesinti yapılır.
  1. Süre kesintileri
  • Katılım belgesi üzerindeki faaliyet başlangıç-bitiş tarihinin gerçek tarihleri içermediğinin veya öğrencinin resmî tatil günleri hariç, yani normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken tarihlerde misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığının açıkça bilindiği durumlarda ek araştırma yapılmasına gerek görülmüş ve öğrencinin aralıksız olarak 7 (yedi) takvim gününden (hafta sonu dâhil) fazla süre ile misafir olunan kurumdan ayrıldığı tespit edilmişse, söz konusu ayrı kalınan toplam gün sayısı için hibe ödemesi yapılmaz. Daha önce ödeme yapılmışsa, ödemenin iadesi talep edilir.