Ana içeriğe atla

2023-2024 Erasmus Staj Hareketliliği Hibe Sonuçları

2023-2024 Erasmus Staj Hareketliliği hibelendirme sonuçları için tıklayınız. 

  1. Hibe kısıtlılığı nedeniyle ve daha fazla sayıda öğrenciyi hibelendirmek amacıyla öğrencilere en fazla 60 günlük hibe tahsis edilmiştir.
  2. Öğrenciler 60 günlük hibelendirilip geriye kalan sürede faaliyetlerine hibesiz olarak devam edebilir. 
  3. Hibe dağıtım kriterleri için tıklayınız. 
  4. Staj belge durumunda belirtilen eksiklikler tamamlanmadan öğrenciler faaliyete katılmaya hak kazanmazlar. Eksik evrakı bulunan öğrenciler ancak hibesiz olarak faaliyete katılabilir.

ASİL durumundaki öğrenciler;

  • Hareketliliğe hibeli olarak katılmaya hak kazanmıştır. 
  • Hareketliliğe katılmaktan vazgeçmeleri durumunda 9 Temmuz’a kadar vazgeçme talepleri için vazgeçme formunu doldurmaları gerekmektedir. 
  • Vazgeçme formu için tıklayınız
  • SGK Yazısı alacak(AT11,CZ111) / Vize başvurularını yapacak öğrencilerimiz, vize başvurunuzda kolaylaştırıcı vize/hibe destek yazınızın tarafımızca hazırlanabilmesi için lütfen vize yazısı talep formunu doldurunuz:https://forms.gle/4Qp4WvU2ugcQQKxr8 
  • Vazgeçme taleplerini mazeretsiz 9 Temmuz’dan sonra gönderen öğrencilerin bir sonraki başvurusunda -10 uygulaması yapılacaktır. 
  • Faaliyetlerinden en geç bir ay önce aşağıdaki belgeleri Hibe Sözleşmesi imzalamak için tamamlamalı ve KION’a yüklemedir. 
    • Learning Agreement for Traineeships (Staj anlaşması): imzaları tamamlanmış olmalıdır. 
    • Sağlık, Kişisel Sorumluluk ve Kaza Sigortası
    • Yapı kredi bankası Euro hesap cüzdanı
    • Pasaport belgesinin Vize aldığınızı kanıtlayan sayfa fotokopisi veya Uçak bileti *(Yeşil/Hizmet pasaportu sahipleri Uçak Bileti sunabilir.)
  • Belgelerini tam olarak teslim etmeyen ve hibe sözleşmesi imzalamayan öğrencilerin hibelerinin hareketlilik öncesinde hibeleri yatırılamaz. 

Hibe Sözleşmesi: Yukarıdaki belgelerin tamamlanması ardından ofiste Hibe Sözleşmesi imzalanacaktır. Hibe ödemeleri ancak hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra yapılabilir. Erasmus Staj Hareketliliği programından yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimizin (hibeli & hibesiz) hareketlilik öncesi Hibe Sözleşmelerinin hazırlanması için tarafınıza randevu linki iletilecektir.(Güz dönemi öğrencileri için Ağustos ayı içerisinde, Bahar dönemi öğrencilerimizin Aralık ayı içerisinde)

 

Not: Hibe durumunda YEDEK olan öğrenciler için de hibe sözleşmesi imzalanması zorunludur. Aksi halde faaliyet Erasmus kapsamında değerlendirilemez.

YEDEK durumundaki öğrenciler,

  • Hibesiz faaliyete katılabilir.
  • YEDEK öğrenciler için ASİL durumundaki öğrenciler için geçerli olan kurallar geçerli olur. 
  • Hibe çıkmadığı için vazgeçen öğrencilere -10 puan uygulaması yapılmaz.  

MÜCBİR SEBEPLE STAJ YERİNİ DEĞİŞTİRECEK ÖĞRENCİLER 

  • Yeni kabul mektuplarını teslim etmeleri için ilan tarihinden itibaren 6 hafta süre verilir. 6 hafta içerisinde yeni kabul mektubu teslim etmeyen öğrenciler faaliyet hakkını kaybeder. 
  • Yeni staj yeri hibelendirmede yüksek grup ülkesinden olamaz. 

Hibe Kesintileri 

  1. Eksik belge kesintileri 
  1. Hareketlilik sonrasına ait hiçbir hareketlilik belgesinin ya da hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin (katılım sertifikası veya bunun yerine geçebilecek dönüş sonrası LA after the mobility gibi, duyurulan tarihlere uygun olarak tamamlanmaması halinde tam iade istenir. 
  2. Faaliyet sonrası AB Katılımcı anketi doldurmayan öğrencilerin toplam hakediş miktarından %20 oranında kesinti yapılır. 
  1. Süre kesintileri 
  1. Katılım belgesi üzerindeki faaliyet başlangıç-bitiş tarihinin gerçek tarihleri içermediğinin veya öğrencinin resmî tatil günleri hariç, yani normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken tarihlerde misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığının açıkça bilindiği durumlarda ek araştırma yapılmasına gerek görülmüş ve öğrencinin aralıksız olarak 7 (yedi) takvim gününden (hafta sonu dâhil) fazla süre ile misafir olunan kurumdan ayrıldığı tespit edilmişse, söz konusu ayrı kalınan toplam gün sayısı için hibe ödemesi yapılmaz. Daha önce ödeme yapılmışsa, ödemenin iadesi talep edilir.
  1.  Türkiye’de çevrimiçi hareketlilik

Türkiye’de geçirilen faaliyet süresi için hibelendirme yapılmaz. Hibelendirme ancak faaliyetin staj kurumunun bulunduğu ülkede gerçekleşmesi durumunda yapılır. 

6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ NEDENİYLE İLAVE HİBE DESTEĞİ

*17 il ve 1 ilçede birinci derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alan öğrencilerimizin Erasmus+ öğrenci hareketliliğine hibeli olarak seçilmeleri halinde ilave hibe desteği (dezavantajlılık hibesi) verilecektir. 

Bu durumun kanıtlanabilmesi için E-devletten, 1. Derece yakını olduğunu kanıtlar ve  AFAD afetzede yardımı alındığı kanıtlar belge almanız ve outgoing@yeditepe.edu.tr adresine 9 Haziran 2023 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. 

*Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile AFAD Başkanlığı’nın kararlarıyla genele etkili afet bölgesi ilan edilen Batman, Bingöl, Elazığ Kayseri, Mardin, Niğde, Tunceli illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi