Ana içeriğe atla

2024 - 2025 Erasmus Hibe Sonuçları

.

2024-2025 Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında yerleşen öğrencilere hibe dağıtımı tamamlanmıştır. 

Hibe dağıtımı sonuçları:

Yeditepe Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından belirlenen Hibe Dağıtım Kriterleri için tıklayınız

Ulusal Ajans, Üniversitemize tahsis edilen 2024 projesi hibe miktarlarını henüz duyurmamıştır. Üniversitemize tahsis edilmesi öngörülen  tutar üzerinden hibe dağıtımı yapılmış olup, öngörülenin çok altında bir hibe miktarı tahsis edilme ihtimali sebebiyle, Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için yapılan hibe tahsisi , Ulusal Ajans tarafından 2024 sözleşme dönemi hibe sonuçları açıklanana kadar kesinlik taşımamaktadır. Ulusal Ajans'ın duyurusuna takiben en geç Ağustos ayında nihai duyurunun yapılması öngörülmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR;

Öğrenim ve Staj Harekeltiliklerinin her ikisinde de;

  1. HİBELİ” durumundaki öğrenciler hibe almaya hak kazanmıştır.
     
  2. Öğrenim ve Staj Harekeltiliklerinin her ikisinde de“HİBESİZ” durumundaki öğrenciler faaliyete hibesiz olarak katılabilirler, fakat faaliyete katılan hibesiz öğrenciler Erasmusa dair tüm süreçlere tabidir. Sıfır hibeli sözleşme imzalanacaktır. 

Her yıl vazgeçen öğrencilerin sayısı dikkate alınarak, bütçe imkanlarının üstünde hibe dağıtılmış olup, bütçe aşımını önlemek amacıyla faaliyetini iptal eden öğrencilerin hibesi sıralamadaki öğrenciye aktarılamayacaktır.

  1. FERAGAT EDEN” öğrenciler kendi iradesi ile Erasmusa katılmaktan vazgeçen öğrencilerdir.
     
  2. Faaliyete katılmaktan feragat etmek isteyen öğrenciler taleplerini 30 Haziran 2024  tarihine kadar yeditepe.edu.tr uzantılı adresleri ile aşağıdaki formdan iletmelidir. Bu tarihten sonra mücbir sebebe dayanmayan vazgeçişlerde bir sonraki başvuruda -10 puan uygulaması yapılacaktır. 

VAZGEÇME FORMU:https://forms.gle/Cj6oQ9P4yNL6Csb98

 

  1. Vize destek yazıları Turna Portal’dan alınacaktır, aşağıdaki adımları izleyiniz: 

https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ 

 

Başvurularım > 2024/2025 Öğrenim > İşlemler > Vize Yazısı talep et

 

  1. SGK Yazısı için talep edilen destek yazıları için aşağıdaki linkte bulunan formu doldurunuz. (GÜZ Dönemi öğrencileri önceliklendirilir. Bahar dönemi öğrencilerinin Eylül-Ekim aylarında işlemleri başlayacağı için, bu formu doldurmamalarını rica ederiz.)
  2. Check List (Öğrenim)
  3. Check List (Staj)

SGK YAZISI TALEP FORMU: https://forms.gle/HKzbdAGTcrxFf4EG7 

Öğrenim Hareketliliğinde;

  1. Güz - Bahar (1 Akademik Yıl) olarak tercih yapan öğrenciler GÜZ dönemi olarak değerlendirilmiştir. Yaz dönemi tercih eden öğrenciler ise BAHAR dönemi olarak değerlendirilmiştir. 
  2. Yerleştirmede “KABUL” durumundaki öğrencilerin faaliyetten vazgeçmesi ile boşalan partner üniversite kontenjanına, yerleştirmede “YEDEK” durumundaki öğrenciler BAHAR dönemi için yerleşebilir.
    Güz dönemi öğrencileri dönemlerini bahar ile değiştirmek istediklerine dair taleplerini 30 Haziran 2024 tarihine kadar yeditepe.edu.tr uzantılı adresleri ile aşağıdaki formdan iletmelidir. 

DÖNEM DEĞİŞTİRME FORMU:https://forms.gle/UButi87hHXm9UXfS6

 

HİBE ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR; 

  1. Öğrenim Öğrencileri için:Ulusal Ajans'ın 2024 Projesi için Üniversitemize tahsis edeceği hibe miktarı belirlendikten sonra Üniversitemiz nihai hibe listeleri duyurulması ve partner üniversiteden kabul mektubu alınması sonrasında hibe almaya hak kazanan öğrencilerle hibe sözleşmesi yapılacaktır.

Staj Öğrencileri için: Hibe sözleşmesi faaliyetiniz başlamadan hazırlanmalıdır. 

Randevu almak için tıklayınız: https://calendly.com/yeditepeerasmus/hibe-sozlesmesi-randevusu-grant-agreement-appointment (12-14 Haziran arası randevular için, temmuz ayı randevuları daha sonra farklı bir linkle duyurulacaktır).

        

  1. Hibe sözleşmesi için tamamlanması gereken belgeler: CHECK LIST (Son belge yükleme tarihi, misafir olunan ülkeye varışınızdan 2 hafta önce, hibe sözleşmesi imzalamadan öncedir.)

 

  1. Hibe ödemeleri iki taksitte yapılır. Öngörülen toplam tutarın %80i faaliyet öncesi ödenir. Faaliyet sonrası toplam hakediş miktarı katılım sertifikası ve (gerekirse)  pasaport giriş-çıkışları göz önüne alınarak hesaplanır ve ilk ödeme ile arasındaki fark ikinci taksit olarak ödenir. 

4. İlave hibe desteği başvuru çağrısında belirtilen koşullarda ve gerekli belgeleri  başvuru aşamasında başvuru sistemine yükleyen ve evrakları onaylanan öğrencilere tahsis edilir.  

HİBE KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR; 

  1. Akademik başarısızlık nedeniyle kesinti
  1. Öğrenim hareketliliği; öğrenciler partner üniversitede aldıkları toplam AKTS kredisi en az ½’sinden (15 AKTS / 30 AKTS) başarılı olmakla yükümlüdür. Gerekli başarı kriterini sağlayamayan öğrencilerin hibesinden faaliyet sonrası hesaplanan toplam hakediş tutarından %20 oranında kesinti yapılır.  
  2. Akademik başarısızlığın (0 AKTS kazanımı) öğrencilerin hiçbir derse/sınava girmemesi sebebiyle oluştuğu tespit edilirse hibenin tamamının iadesi istenir.
  1. Eksik belge kesintileri 
  1. Hareketlilik sonrasına ait hiçbir hareketlilik belgesinin ya da hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin (katılım sertifikası veya bunun yerine geçebilecek dönüş sonrası transkript (ToR) duyurulan tarihlere uygun olarak tamamlanmaması halinde tam iade istenir. 
  2. Faaliyet sonrası AB Katılımcı anketi doldurmayan öğrencilerin toplam hakediş miktarından %20 oranında kesinti yapılır. 
  1. Süre kesintileri 
  1. Katılım belgesi üzerindeki faaliyet başlangıç-bitiş tarihinin gerçek tarihleri içermediğinin veya öğrencinin resmî tatil günleri hariç, yani normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken tarihlerde misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığının açıkça bilindiği durumlarda ek araştırma yapılmasına gerek görülmüş ve öğrencinin aralıksız olarak 7 (yedi) takvim gününden (hafta sonu dâhil) fazla süre ile misafir olunan kurumdan ayrıldığı tespit edilmişse, söz konusu ayrı kalınan toplam gün sayısı için hibe ödemesi yapılmaz. Daha önce ödeme yapılmışsa, ödemenin iadesi talep edilir.

Sorularınız için: outgoing@yeditepe.edu.tr