ULUSLARARASI GLOBAL DÖNEM DEĞİŞİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI AÇILDI!

ULUSLARARASI DEĞİŞİM HAREKETLİLİĞİ

2024-2025 ULUSLARARASI GLOBAL DÖNEM DEĞİŞİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI

2024-2025 Akademik Yılında Uluslararası Değişim hareketliliği gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için başvuru çağrısıdır.

Hareketliliğin gerçekleştirilebileceği ülkeler: Arjantina, Kanada, İngiltere, Pakistan, Japonya, Kazakistan, Güney Kore, Rusya, ve Tayvan.

Öğrenciler, partner üniversitelerdeki ders programlarının Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenim gördükleri Bölüm-Programın uygunluğunu ilgili partner üniversitenin sunduğu akademik programları ve dersleri inceleyerek ve programlarının uygunluğunu Erasmus Bölüm Koordinatörlerine danışarak başvuruda bulunabilirler.

*Bu değişimde maddi destek (hibe) imkânı bulunmamaktadır.

BU BAŞVURULAR 2024-2025 AKIADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİNDİR.

BAŞVURU KOŞULLARI

1. Yeditepe Üniversitesi bünyesinde bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenciler başvuruda bulunabilir. (Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora)
  2. Başvuruda bulunacak öğrencilerin toplam akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması gerekmektedir.
  3. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması gerekmektedir. Öğrencinin hareketlilik yapmayı öngördüğü (1) dönem için en az 30 AKTS ders yükü kalmış olmalı, mezun durumunda olmamalıdır. (Avrupa Komisyonu’nun ECTS rehberine göre yeterli sayı, bir akademik yıl için 60 AKTS kredisidir.)
  4. Öğrencinin hareketlilik öncesi Yeditepe’de kayıtlı olduğu bölümde (Hazırlık sınıfı geçerli değildir.) en az 2 dönem okumuş olması gerekmektedir.

Başvurular 30 Eylül 17:00 - 14 Ekim 15:00 2024 tarihleri arasında KION sistemi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU BELGELERİ

1. Transkript

ERASMUS AKADEMİK BİRİM KOORDİNATÖRLERİ

Erasmus Akademik Birim Koordinatörleri listesine aşağıdaki linkten ve Erasmus Koordinatörlüğü İletişim sayfasından ulaşılabilirsiniz.

ERASMUS & DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAKÜLTE/BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ | Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ofis

YABANCI DİL YETERLİLİĞİ

Programa başvuruda bulunan tüm öğrencilerin başvuruları alınır ve asgari şartları karşılayan öğrenciler ön koşullu olarak kabul edilir. Mevcut olarak Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavına girmiş öğrencilerin İngilizce notları kabul edilir, daha önce bu sınava girmemiş öğrenciler sınava tabi tutulur. Sınav bilgisi başvuru bitiminden sonra öğrencilerle paylaşılacaktır.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

•   Uluslararası Değişim Notu öğrencinin toplam akademik not ortalamasının %50’si ve yapılan dil sınavındaki başarısının %50’si dikkate alınarak oluşturulur. Uluslararası Değişim Notu öğrencilerin yerleştirilecekleri partner üniversiteyi etkiler.

•    Tüm Öğrenciler KION sistemine Transkriptlerini yükledikten sonra, asgari not ortalamasını karşılayan tüm öğrenciler ön koşullu olarak kabul edilir. Sonrasında talep edilecek ve yapılacak olan İngilizce Sınavı öğrencilerin nihai puanını oluşturur.

•    Öğrenciler Partner Üniversite bazında Üniversitenin kontenjanına göre Uluslararası Değişim Programı Notuna göre sıralanır.

•    Yerleştirilemeyen öğrencilerin için boş kalan kontenjanları tercih edebilmeleri için ayrıca duyuru açılır.

•    Yerleştirilen öğrencilerin Üniversitesi hiçbir koşulda değiştirilmez. (Sehven yapılan yerleştirme işlemi hariç)

•    Öğrencilerin kendi yükseköğretim kurumlarında seçildikten sonra faaliyeti gerçekleştirebilmeleri için gidecekleri kurumlardan da kabul almaları gerekir.

•    Öğrencinin yurtdışına çıkış işlemleri, yurtdışında kalınacak yer temin edilmesi, pasaport ve vize işlemleri öğrencinin sorumluluğunda olmakla beraber partner üniversite ve Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü’nden destek alabilirler.

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.

KION sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenmek için tıklayınız.

ÜNİVERSİTELER VE DOSYALARI (GÜNCELLENMEKTEDİR)

Buraya tıklayarak detaylı üniversite listesini indirebilirsiniz.

TÜM SORULARINIZ İÇİN:

Özge Nur Özçelik - ozgenur.ozcelik@yeditepe.edu.tr